lauantai 13. lokakuuta 2012

Skooleja - Polymer Clay Dollhouse Bowls

Huomenta!

Oikeastaan piti alkaa rakennella lisää huonekaluja, että saisin tuon nukketaloni lopulta asuttavaan kuntoon, mutta iski niin kova halu massailemaan, että teinkin sitten kaapin sijaan kaapin täytettä:






Tein askartelumassasta (premo) skooleja, ala- ja yläosasta tein muotin (helmistä) ja jalan vain pyörittelin massasta. Osat on liitetty enimmäkseen massalla, mutta kun kyllästyin väkertämiseen, niin muutaman sitten liimasin. Täytyy vielä keskittyä tuohon jalan muotoiluun, ehkä massapuristimella saisi hyviä. Maljojen korkeus vaihtelee sentin molemmin puolin.

Vinkki: näin pienet ja ohuet massaosat voi paistaa tai ainakin esikovettaa (että on helpompi niitä kasata yhteen) kuumailmapuhaltimella.

Tässä vielä lähikuvaa:


keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Soffakalusto

Mukavaa Aleksis Kiven päivää,

Nukketaloni edistyy hitaanlaista tahtia. Seinät on nyt (paitsi etuseinä, jossa onkin vielä puuhaa) ruuvattu kiinni ja kaikki huoneet tapetoitu ja lattioitu.

Huonekaluja olen aloittanut tekemään. Yläkertaan tulee oleskelutila ja eräänlainen makuualkovi, alakertaan vain keittiö ja eteinen, sekä jo esittelemäni piilokylppäri.

Askartelin soffakaluston (vaikka otin mitat omasta kohtuullisen kokoisesta sohvasta, niin onpahan tuossa kalustossa sovitteleminen huoneeseen, olisi pitänyt tehdä vain kahden istuttava sohva).

Rungon tein remontin jäljiltä jääneestä routalevystä ja päällystin sen sitten ohuella kissankellonsinisellä nahkalla liimaamalla. Jalat ovat puuhelmiä.


Tässä kuva kalustosta kuvaa ja alla vielä kuva, jossa näkyy vähän yläkerran rakennetta. Olen poistanut kirpparinukketalosta yläkerroksen ja nostanut vähän alakerran lattiaa, että mittakaava sopisi paremmin 1/12 tavaroihin.